Barion Pixel
 

Fujian White Peony (50g)

2.990 Ft

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édeskés, virágos
Gyerekek számára: 10 éves kortól

A delikátesz finomságokat szívesen keressük. Ezúttal a hegyekben lévő kínai Fujianból sikerült a legfinomabb White Peony fehér teát megvásárolni. A világ tíz legjobb és legkeresettebb teái közé sorolják. Elsősorban, mert kitűnik az elegáns és kecses enyhe ízével és másodsorban kitűnő méregtelenítő hatással rendelkezik.

A fehér teát csak a kínai teacserjék (Camellia sinensis) legfiatalabb hajtásaiból készítik, így a tea finom, „puha “, és az íze is kiváló. A fehér teához a tealevelek feldolgozási módja is különbözik a fekete, és a zöld tea feldolgozási módjától. A White Peony (fehér pünkösdi rózsa) Fuding területén, a híres Fujian tartomány határán nő. Fuding hegyvidéki táj, Shacheng kikötőjéről és nagysebességű vasútjáról is ismert. A turisták a Taim-hegység csodálatos sziklaalakzatai végett, a barlangjai, és a zöldövezetében elrejtett, magányos helyek végett látogatják a területet. Az egész hegységet az év nagy részében köd fedi, ami növeli a miszticizmusát. A helyi éghajlatnak köszönhető, hogy a teatermelés ennyire sikeres a területen. A betakarítás nagy részét zöld teává alakítják, és csak az egy százalékából készül fehér tea. Ennek ellenére az egész világon nagy iránta a kereslet. A White Peony-hoz (Pai Mu Dan, Baimudan) a fiatal hajtásokat, és a hozzá legközelebb lévő leveleket takarítják be. A betakarításuk után a leveleket nem hengerelik, és nem is melegítik fel. A gazdálkodók csak nagyon lassan szárítják, főként hűvös, szellőztetett helyiségekben, nagy lepedőkön szétszórva. Több tíz óra elteltével a teát szárító kemencékben szárítják tovább. Nagyon fontos, hogy a fehér teáknál elkerüljék az enzimek nem kívánt oxidációját. Az oxidáció megváltoztatná a hajtások színét és az ízét is. A White Peony kortyolgatása közben olyan érzések öntik el, mintha frissen szedett tealeveleket öntött volna le forró vízzel.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A Fujian White Peony tea főzete halvány, sárgászöldes színű. A teát érdemes többször is leönteni – az első infúziójának csak enyhén virágos az íze, míg a következő infúzióinál felszabadul a tea édeskés, kivételesen enyhe íze.

Elkészítése

  1. Öntse le a teát 70-80 ° C hőmérségletű vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

A fehér tea olyan természetes Hamupipőke. Mindig ír a testvéreiről – a zöld és a fekete teáról. A fehérek megmutathatják a világnak, hogy az egyszerűség a szépség.

És nem csak a szépség, hanem egy teljes csésze egészség:

• óriási antioxidáns tároló, fokozza az immunitást,

• hasznos eszköznek tekintik a rák és a szívproblémák megelőzésében,

• javítja a csontok, fogak és ínyek állapotát,

• csökkenti a vérnyomást és megakadályozza a koleszterin tárolását,

• baktériumok és vírusok ellen hat,

• varázslatos hatással van a bőrünkre. Lassítja az idő előtti öregedést, táplálja és eltávolítja a hiányosságokat,

• megszabadít bennünket a duzzadt szemtől és az alattuk lévő táskáktól.

• enyhíti a premenstruális szindrómát,

• segít a fogyásban,

• javítja a hangulatot és megnyugtatja az elmét.

A fehér tea, mint a fekete és a zöld, a kínai tea növényből vagy a Camellie sinensisből származik. Örökzöld növény, állandó lakóhellyel Ázsia területén. Szabadon előfordul Kína és más szomszédos országok déli és délkeleti részén.

A fehér tea sajátossága a tealevelek gyűjtésének és későbbi feldolgozásának módjában rejlik. A legjobb minőség érdekében csak kicsi, fehér pelyhes fiatal leveleket gyűjtik, amelyeket még mielőtt teljesen kinyílnának, és mielőtt a nap elkezdene,rájuk sütni összegyűjtik. Így megőrzik friss színét és ízét. A testvérekkel ellentétben a fehér tea nem megy keresztül fermentáción. A leveleket csak természetes módon hagyják száradni, és így minden hasznos anyagot magukba foglalják.

Az íze inkább hasonlít a zöld típushoz, ám édesebb és kevésbé intenzív. A fehér tea nagyon könnyen felszívja környezetének illatát és ízét, így füstölt változatban is találkozhat vele.

A fehér tea egy szép társ egy könyvhez, vagy pihenjen egy hosszú nap után. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy koffeint tartalmaz (bár nagyon keveset), ezért legyen óvatos a túlzott fogyasztásra, például terhesség alatt.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Fujian White Peony (50g)”