Barion Pixel
 

Huang Da Cha (50g)

1.990 Ft

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Anhui
Íze: Friss
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Gyönyörű ritkaság a meditáció nyugodt pillanataira. Kivételesen ízletes teaélmény a kínai Anhui tartományból tisztítja az elmét és gyorsítja az érzékeket. A gondosan szüretelt leveleket kiegészítik, erre a teára jellemző szárak. Örüljön az üde, enyhén mogyoró íznek, és a szeretett édeskés illatnak. Egy bögre Huang Da Cha elrepíti a kilenc folyón és hegyen túl. Oda, ahol valóra válthatja az álmait.

A kínai sárga teát a kínai császári udvar igényeinek megfelelően állították elő. Ezt a tényleg kivételesen enyhe ízű, és különleges teát, titkos termelési módszerrel készítik, amelyet ideális kivételes pillanatokra hagyogatni. Ritkán találunk a teára a piacon, ezért a kóstolgatása igazán ritka, és kivételes élményt nyújt. Néhány teaszakértő azt állítja, hogy minél több sárga teát fogyasztanak, annál inkább a kedvenceik közé tartozik ez a különleges tea. Az úgynevezett “Big Yellow Tea” -t Anhui tartományból hoztuk el Önöknek. A Kínai Népköztársaság szárazföldi része a 17. században jött létre. A januári átlag hőmérséklet a tartományban 0 ⁰C körül van, júliusban kellemes 27 ⁰C. Gyakoriak a nyári esőzések, amelyek sok árvizet okoznak. A helyi táj hihetetlenül gazdag – megtalálhatóak itt hegyek, és hatalmas síkságok is, folyók, tavak, vannak területek, ahol magas a népsűrűség, és vannak olyan területei is, ahol gyönyörű természet tárul a látogatók elé.

A Huang Da Cha az első sárga teák egyike, amelyet a kínai buddhista szerzetesek készítettek elsőként el. Az elsődleges céljuk az volt, hogy a tea megtartsa hosszú távon a koncentrációt a meditáció során. Ez a nagyon kellemes tea képes arra, hogy belső békét és harmóniát idézzen elő, és hogy segítsen a figyelem fenntartásában. A sárga teák túlnyomó többsége Kínából származik. Kína azonban elsősorban a zöld teákra összpontosít, ezért csak korlátozott mennyiségben kaphatók. Hasonlóan készülnek, mint a zöld teák, de némi köztes lépéssel. Miután a teacserjékről begyűjtötték a legfelső leveleket, és bimbókat, hagyják őket elhervadni, azután felmelegítik, majd tekercselik őket. Aztán jön a “titokzatos” lépés – a teát 5-27 órán át pihenni hagyják. A szárítási folyamata szintén érdekes – a betakarított leveleket, és bimbókat vastag rétegben terítik le, ezután leborítják ponyvával, és 2-3 napig lassan szárítják. A valóban finom sárga tea gyártási folyamatának a titkát, a teakertek tulajdonosai generációk óta féltve őrzik.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A ritkaságnak számító Huang Da Cha sárga tea főzete ragyogó, szép sárgás, illetve narancssárgás színű. Az ízlelőbimbókat elvarázsolja a tea buja tónusainak a kompozíciója, a csokoládé, a kávé és a dió nyomaival. Az illata édes, nagyon kellemes. Ez a tea kiválóan alkalmas frissítő jeges tea elkészítéséhez. Az elkészített teájához csak tegyen hozzá pár kocka jeget, pár szelet limeot, és egy szál friss mentát.

Elkészítése

  1. A sárga teát szórja a tea aránya 1 teáskanál 1,5-2 dl víz.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. A sárga teát öntse le 70-80 ° C hőmérségletű vízzel.
  4. Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le. A sárga teát felöntheti akár háromszor is.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Huang Da Cha (50g)”