Barion Pixel
 

Huang Da Cha (50g)

1.990 Ft

Készleten

 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Anhui
Íze: Friss
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Gyönyörű ritkaság a meditáció nyugodt pillanataira. Kivételesen ízletes teaélmény a kínai Anhui tartományból tisztítja az elmét és gyorsítja az érzékeket. A gondosan szüretelt leveleket kiegészítik, erre a teára jellemző szárak. Örüljön az üde, enyhén mogyoró íznek, és a szeretett édeskés illatnak. Egy bögre Huang Da Cha elrepíti a kilenc folyón és hegyen túl. Oda, ahol valóra válthatja az álmait.

A kínai sárga teát a kínai császári udvar igényeinek megfelelően állították elő. Ezt a tényleg kivételesen enyhe ízű, és különleges teát, titkos termelési módszerrel készítik, amelyet ideális kivételes pillanatokra hagyogatni. Ritkán találunk a teára a piacon, ezért a kóstolgatása igazán ritka, és kivételes élményt nyújt. Néhány teaszakértő azt állítja, hogy minél több sárga teát fogyasztanak, annál inkább a kedvenceik közé tartozik ez a különleges tea. Az úgynevezett „Big Yellow Tea” -t Anhui tartományból hoztuk el Önöknek. A Kínai Népköztársaság szárazföldi része a 17. században jött létre. A januári átlag hőmérséklet a tartományban 0 ⁰C körül van, júliusban kellemes 27 ⁰C. Gyakoriak a nyári esőzések, amelyek sok árvizet okoznak. A helyi táj hihetetlenül gazdag – megtalálhatóak itt hegyek, és hatalmas síkságok is, folyók, tavak, vannak területek, ahol magas a népsűrűség, és vannak olyan területei is, ahol gyönyörű természet tárul a látogatók elé.

A Huang Da Cha az első sárga teák egyike, amelyet a kínai buddhista szerzetesek készítettek elsőként el. Az elsődleges céljuk az volt, hogy a tea megtartsa hosszú távon a koncentrációt a meditáció során. Ez a nagyon kellemes tea képes arra, hogy belső békét és harmóniát idézzen elő, és hogy segítsen a figyelem fenntartásában. A sárga teák túlnyomó többsége Kínából származik. Kína azonban elsősorban a zöld teákra összpontosít, ezért csak korlátozott mennyiségben kaphatók. Hasonlóan készülnek, mint a zöld teák, de némi köztes lépéssel. Miután a teacserjékről begyűjtötték a legfelső leveleket, és bimbókat, hagyják őket elhervadni, azután felmelegítik, majd tekercselik őket. Aztán jön a „titokzatos” lépés – a teát 5-27 órán át pihenni hagyják. A szárítási folyamata szintén érdekes – a betakarított leveleket, és bimbókat vastag rétegben terítik le, ezután leborítják ponyvával, és 2-3 napig lassan szárítják. A valóban finom sárga tea gyártási folyamatának a titkát, a teakertek tulajdonosai generációk óta féltve őrzik.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A ritkaságnak számító Huang Da Cha sárga tea főzete ragyogó, szép sárgás, illetve narancssárgás színű. Az ízlelőbimbókat elvarázsolja a tea buja tónusainak a kompozíciója, a csokoládé, a kávé és a dió nyomaival. Az illata édes, nagyon kellemes. Ez a tea kiválóan alkalmas frissítő jeges tea elkészítéséhez. Az elkészített teájához csak tegyen hozzá pár kocka jeget, pár szelet limeot, és egy szál friss mentát.

Elkészítése

 1. A sárga teát szórja a tea aránya 1 teáskanál 1,5-2 dl víz.
 2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
 3. A sárga teát öntse le 70-80 ° C hőmérségletű vízzel.
 4. Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le. A sárga teát felöntheti akár háromszor is.

1 hozzászólás ehhez: Huang Da Cha (50g)

 • Erszény Krisztián

  2023.01.04. - 13:00

  5 out of 5

  Amikor először ittam belőle, nagyon meglepett – semmire nem emlékeztető aromája volt. Azt gondoltam, eddig nem is tudtam igazán, hogy mit jelent az, hogy tea. Nagyon különleges! Ha valaki egy tényleg formabontó ízű teát szeretne inni, annak ezt érdemes megkóstolni.

Szólj hozzá