Barion Pixel
 

China Gabalong Bio Oolong (50g)

5.990 Ft

Készleten

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz:Karamell, csokoládé
Gyerekek számára: 12 éves kortól

A Gabalong egy igazi ritkaság. Egyetlen más tea sem fermentálódik nitrogénnel telített környezetben, egyik sem tartalmaz annyi gamma-aminovajsavat, és egyik sem karamella és csokoládé ízű. Igyon egy csészével hihetetlenül finom és ugyanakkor kondició növelő. Az infúzió csodálatos arany narancssárga színű, az aromája kellemesen édes. Mindenképpen élvezni fogja a China Gabalong BIO-t.

Aki már tud valamit a teákról, nem kell bemutatni a Fujian tartományt. Aki viszont nem ismeri a híres kínai  ősi és ritka teát, néhány szóval röviden: Fujian Kína délkeleti partján fekszik, kissé a tajvani sziget keleti részéig. Az egész területet a Kínai Népköztársaság irányítja. A tartomány a kulturális és nyelvi szempontból a legkülönbözőbb. Földrajzilag is sokféleségét mutatja – hagyományosan a Fujian területét így nevezik  „Nyolc részből hegy, egy rész víz és egy rész mező. Képletesen azt jelenti, hogy ez egy dombos terület, gazdag vízellátás patakokkal, folyókkal és vízesésekkel és a mezőgazdasági termékek termesztésére összpontosít. A szubtrópusi éghajlat enyhe téllel elősegíti  a rizs, édesburgonya, árpa, búza, cukornád és természetesen a tea termelését.

Ennek a teának a ritka tulajdonságai mögött meg kell keresni a biogazdálkodás alatt álló cserjék termesztését, valamint a kínai teanövények leveleinek (Camellia sinensis) kézi betakarítását és különösen a feldolgozás folyamatát. A begyüjtés után a tea leveleket 10-14 órán át magas nitrogénkoncentrációban hagyják fermentálni. Miért? Azért, hogy megakadályozzák az enzimek oxidációját a levelekben, miközben növeli a gamma-aminovajsav (GABA) termelését. Mivel a China Gabalong BIO oolong teánál, az erjesztés nem teljes, csak 20-70 százalékos. Az úgynevezett GABA jelentős hatással van az idegrendszer működésére, így a teában való jelenléte kívánatos. A Wikipedia szerint „fontos szerepet játszik a  neuronok szabályozásában a központi idegrendszerben. Az emberben a GABA közvetlenül felelős az izomtónus szabályozásáért … szabályozza az embrionális és neurális őssejtek növekedését. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy segít enyhíteni a stresszt, javítja az alvást és csökkenti a magas vérnyomást.

A japán tudós, Thushida Torijo, az Élelmiszerügyi Főosztály igazgatója, az Országos Élelmiszerkutató Intézet, a Nemzeti Tea Kutatóintézet tagja, a Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium különleges eljárást hozott létre. Az Iwate prefektúrából született, a Földművelésügyi, Erdészeti és Halászati Minisztérium Tea Kutató Intézetében tanulmányozta az anyagcsere és a tea összetevők minősége közötti kapcsolatot. 1984-ben  kollégáival GABA-ban gazdag teát fejlesztettek. T. Torijo és csapata úgy találta, hogy a GABA a zöld teában 6-10 óra elteltével halmozódik fel oxigén nélkül, amelyet a nitrogén helyettesít. További kísérletek után rájöttek, hogy ezekben a körülmények között készül a GABA zöld, fekete és oolong tea formájában. Az 1980-as évek végén a nagy gamma-aminovajsav teák jöttek a piacra, és rendkívül népszerűvé váltak. De van egy bökkenője: A teát tartalmazó GABA mennyisége a levelek minőségétől és a nitrogénnel való érintkezés idejétől függ. Például csak azok a teák, amelyek több mint 150 mg savat tartalmaznak 100 gramm tea formájában értékesíthetők. „GABA oolongs” –ként.

Ennek a teának az egészségre gyakorolt hatásának kiegészítése érdekében hozzátesszük, hogy a GABA mellett antioxidánsokban is gazdag. Többek között védi a szív- és érrendszert, és segíti a szervezetet számos betegség megelőzésében.

A teafogyasztás nem csupán a Fujian lakói számára a szomjúság oltására vagy bizonyos egészségügyi problémák megszüntetésére szolgál. Számukra ez egy életmód, a természethez való visszatérés, a tisztaság és az egyszerűség vágyának megtestesítése. A híres helyi teák közül sokan a Gong Fu Cha módszerrel készülnek, amely a békét és az elme teljes kikapcsolódását eredményezi. Ilyen módon elkészítheti a China Gabalong BIO teát is. Egy igazán felemelő élményt fog tapasztalni.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “China Gabalong Bio Oolong (50g)”