- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
Leírás
Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édeskés, mézes
Gyerekek számára: 16 éves kortól
Habár Kína csak nemrég sorolta be magát a fekete tea termelői közé, már ünnepli a sikereit! A Golden Monkey az, amire a teaimádók világszerte vártak. Kézzel, a legnagyobb óvatossággal feldolgozott, legjobb minőségű levelekből készült. Édesen mézes az íze, utólag csokoládés, kesernyés és éles utóíz nélkül. Biztos meg kell kóstolnia. Egy újabb igazolás arra, hogy a legjobb minőségű tea Fujianban terem.
Golden Monkey, más néven Panyong Wang vagy Jin Hou, egyedülálló és a legkiválóbb minőségű tea. A levelek, aranyban hamvas fiatal tippekben gazdag, egyenletesen hengerelt. Úgy néznek ki, mint a majmok lábai, a címeres legendákkal és egy nagyon népszerű kínai állat. Golden Monkey termelő tartományban a délkeleti partján Kínának számos tea kertben gyártják. Fujian egy szubtrópusi éghajlat enyhe téllel. A hőmérséklet a tengerszint feletti magasságtól függően változik, a területet ismert a magas lehullott csapadékvízről és nyári tájfunokról amelyek a csendes-óceán felől érkeznek.
A Fujian tartomány hegyeiben található tea kertek rendkívüli minőségű zöld teajukról híresek, az elmúlt években fekete teákat adtak hozzá. Hírnevük növekszik, nem csak a helyi teák kiváló tulajdonságainak köszönhetően, hanem gondos termesztésük, betakarításuk és feldolgozásuk miatt is. A levelek (mindig tavasszal) kézzel sodorva és gyorsan szállítják a gazdaságokba. Csak a bimbót és az első levelet gyűjtik össze. Az erjedés, amelyen áthaladnak, erős, ezért a jól tárolt tea megőrzi ízét és illatát hónapokig.
Arról, hogy milyen értékes ez a tea bizonyítja a második helyezés a World Tea bajnokságon, amelyet 2009-ben nyert. Nagy mennyiségben tartalmaz hamvas fiatal golden tippeket.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
Az íze ennek a kivételes teának gazdag, mézes-édes, keserű csokoládéval és fűszerrel. A Golden Monkey még egy mák szemnyit sem fanyar, meleg, frissítő érintést hagy a szájpadláson. Az infúzió sötét borostyánsárga színű és nagyon kellemes édes illatú.
Elkészítése
- Öntse le a fekete teát 100 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 3-5 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.