- Leírás
- További információk
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Kyoto
Íz: Édes, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Ez elnyeri a tetszését! Kínálatunkban megtalálja azt a teát amelyet baráti összejövetel során szolgálnak fel a japán vendégeknek. Nagyon különleges körülmények között termesztik, ezért van valami, ami a többiből hiányzik – az umami ötödik íze. A Japán Gyokuro tea finom, lágy, enyhe édes sósságát fogja észrevenni. Jobban leírni nem tudjuk. Kóstolja meg Ön is, az Uji-dombokról származó hagyományos zöld tea biztosan nem fog csalódást okozni.
Gjokuro, Gyokuro vagy Nephrite Dew – mindegyik elnevezés arra a zöld teára utal, amelyet egyedülálló módon termesztenek az Uji területén, a város déli szélén, amelyet a japán kultúra központjának tekintik. Természetesen Kiotóról van szó. A régiót a buja zöld dombok, a magas páratartalom, a termékeny talaj, és a hideg éjszakák váltakozása a meleg nappalokkal jellemzik. Ezért a helyi teakertekben található teacserjék tökéletesen érzik magukat, és a leveleik a legmagasabb minőségűek közé tartoznak Japánban. A felkelő Nap országának ezen a részéről származó teáknak sokkal mámorítóbb az íze, és az illata, és állítólag a tealevelek színe is élénkebb, mint bármely más helyről származó tealevelek színe.
Mitől ilyen érdekes a Gyokuro? Ez a tea a kínai teacserjék (Camellia sinensis) speciális termesztési folyamatának az eredménye. Ellentétben a legtöbb teakerttel, amelyekben a teacserjék közvetlen napfényben, vagy fák árnyékában növekednek, a Gyokuro teához felhasznált teacserjéket a betakarításuk előtt 20 nappal szalmából készült szőnyegekkel takarják be. Kanreishának hívják a szőnyegeket, ezeknek köszönhető, hogy több klorofill keletkezik a levelekben, amelyek befolyásolják a tealevelek aminosav, tein, és cukrok tartalmát. Ezért a Gyokuro oly édes, és rendkívül finom, minimális fanyarsággal.
A tealevelek betakarításának is pontos szabályai vannak – az első tavaszi nap után 88 nappal kezdik betakarítani a tealeveleket. Ez körülbelül április, és május fordulójára eső dátum. A tealeveleket csakis kézzel takarítják be, így az illatuk teljesebb, és lágyabb. A már jártas betakarító naponta 6-8 kg teát is leadhat feldolgozásra. A tealevelek begyűjtése után a gőzölésük következik. A tealevelek körülbelül 15 másodpercnyi, forró gőzzel való megpárolása okozza a levelek oxidációjának a leállítását. A levelek így megőrzik a gyönyörű zöld színüket, és az egészségbarát anyagait. Ezután a leveleket kis, tű alakba tekercselik, és szárítják. Végül kézzel átválogatják, és rendezik a színük, a méretük, és a formájuk szerint. Csak a legjobb minőségű tealevelek kerülnek a piacra a Japán Gyokuro név alatt.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.