- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Miyazaki
Íz: Friss, umami
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Igazi ritkaság a Miyazaki prefektúrától. Ez a prémium osztályú sencha mindent tartalmaz, amit egy ilyen típusú teának tartalmaznia kell. Játékosan serkenti az elmét és az energiahullámmal elárasztja a szervezetet. Ugyanakkor egyedi megjelenésével, feldolgozási módjával és egyedi ízével, jellegzetes umamival előkészíti a japán zöld tea szerelmeseit példátlan élményhez, amely egyszerűen ellenállhatatlan.
A Kyushu szigetén található Mijazaki prefektúra a nemzeti parkok régiója. A gyönyörű, tiszta természet és a friss óceáni levegő biztosítja a helyi teakertek számára a legjobb feltételeket a legjobb minőségű zöld tea készítéséhez. Ezek közül a legnépszerűbb a sencha, amely könnyedségének és kellemes ízének köszönhetően a legtöbb japánnak napi pihenési pillanatot nyújt a nyüzsgéstől.
A japán Sencha Miyazaki Premium sok szempontból kivételes. Maguk a Yabukita fajtából származó levelek az első tavaszi betakarítás utáni harmadik és ötödik napon kerülnek betakarításra. Ezután kétszer párolják, ami kissé rontja a szerkezetüket. Ez félreérthetetlen ízt ad nekik anélkül, hogy elveszítenék a frissességüket és a gazdag árnyalatot.
A Miyazaki prémium sencha kicsomagolás után elvarázsolhatja. Első pillantásra a tealevelekből származó, finoman hullámos, fényes tűk gyönyörű smaragdszíne felhívja a figyelmet. Az illat után érezheti a tenger és a virágok tökéletes harmóniáját. A sencha megőrzi gazdag és intenzív illatát még leöntés után is. Kiegyensúlyozott és finom ízű, fanyarság nyoma nélkül. A fő prémium a gyümölcs- és virágárnyalatok kombinációja, amelyet az édesség átszed és hosszú ideig tart. Az első infúzióban azonban főként az umamira számíthat. Ennek az úgynevezett ötödik íznek a neve japánul azt jelenti, hogy “finom”, és ebben a tekintetben csak egyetérthet a fordítással.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
Az infúziója csillogó aranysárga színű átszőtt zöldes tükröződésekkel. Gazdag és tartós íz, amely ötvözi az érett gyümölcs édességét és az ötödik umami ízét, jelentős tanninok nélkül.
Elkészítése
- Tegyen 1 teáskanál Japan Senchu Miyazaki-t 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Öntse le a Japan Senchu Miyazaki-t 70 ° C vízzel. A magasabb hőmérsékletű vízzel történő öntözés rosszabb ízt és illatot okozhat a teának. Áztatási idő 2- 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
- A Japan Senchu Miyazaki-t felöntheti akár háromszor is.
Hatása
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.