Japán szálas teákKukichaJapan Kagoshima Kukicha

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

  • Leírás
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Virágos
Gyerekek számára: 4 éves kortól

A nádsziták alatt egy állandóan aktív vulkán lábánál egy szubtrópusi éghajlatú szigeten. Így nőnek a tea fák, létrehozzák a nem szokványos, rendkívül ízletes és egészséges teát. Kukicha, ezek nem klasszikus tealevelek, hanem szárak és gallyak. Bár senki sem számított rá, de kiváló friss öntetet adnak, kombinálva édesen krémes, könnyű dió és kellemes fanyar ízzel.

A Kukicha tea megtalálása teljesen véletlen volt. A felfedezése mögött a japán tea-termelők állnak, akik betakarítás után az összes feldolgozott tea levelet a piacra vitték. Otthon csak az addig használhatatlan gallyak és szárak maradtak. Valaki gondolt,egyet hogy teát főz belőlük. Az eredményen kellemesen meglepődtek – a finom édes fanyar kellemes ízével gyorsan megszerezte fogyasztóit, és a Kukicha tea a japán kincsek közé tartozott.

Ez a zöld Kukicha (Kyushu-sziget) Kagoshima japán régiójából származik, ahol a teakertek különösen a Sakurajima-vulkán lábánál vannak. Az éghajlat enyhe, szubtrópusi, gyakran az olaszországi Nápolyhoz hasonlítják. Kínai teacserjék nád háló árnyékában nőnek, nagyon buja zöld színűek  így sok az egészségre előnyös anyagkat magukba tartják. A teákat többnyire kézzel, de a modern gazdaságokban, mechanikusan is betakarítják. A szárak és az ágacskák ugyan úgy, mint a tea leveleknél forró gőzzel vannak leforrázva. Ez megállítja a fermentációt. Ennek köszönhetően a Kukichának karakteres illata és íze van. Ezután megszárítják és válogatják.

 

Íze

A Kukicha nagyon friss, édesen fanyar megjelenésű. A felöntés után a tea világos zöld színű. Az aromája enyhén füves, friss. Az íze  keveredik lenyűgöző édességgel,  valaki  diót vagy szezámmagot érez, vagy a virágok  nyomainak a villanását. Az utóíz kissé fanyar.

Mivel a Kukicha nagyon kis mennyiségű teint tartalmaz, ajánlott az iskoláskor előtti gyermekek folyadék beviteléhez, tökéletesen alkalmas a terhes és szoptató nőknek még a gyógyulásban lévőknek is.

Próbálja ki ezt a teát, mint jeges teát. Csak töltse fel a pohár  2/3-át  jégkockával, és öntse rá a meleg teát. Nagyon frissítő és finom italt kap.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
  • A zöld teát felöntheti akár háromszor is.

Hatása

Beszórta a kikuchat a teaszűrőjébe, de valami mégis hiányzik? Hol vannak a levelek, hol vannak virágok, vagy legalább a szárított gyümölcsök? De ebből a növényből készült teának a szárított formája épp ezektől mentes.

Kérjük, ismerkedjenek meg az ágteával:

  • méregteleníti a testet, és fokozza az immunitást
  • hat a stresszt, és a szorongás ellen
  • harcol a szájfertőzések ellen
  • megkönnyíti a súlycsökkentést
  • erősíti a csontokat
  • egyensúlyba hozza a vércukorszintet
  • megtisztítja, és táplálja a bőrt
  • ajánlott a rák, és a szívproblémák megelőzésének a részeként
  • támogatja a kognitív funkciókat, elsősorban a memóriát és a koncentrációt

A kukicha, vagy a mezőgazdászok teája tipikus japán specialitás. A kínai teacserje apróra vágott, szárított szárait, és ágait tartalmazza. Ezért ugyanolyan növényi eredetű, mint a klasszikus teák. Az erjedésük a zöld tea szintjén zajlik, de az így kapott íz inkább diós, és virágos. A gally teáról való valószínűleges legrégebbi említés az Uji környékéből származik, a híres Kiotó város közeléből. Ez egy eredetileg „maradék” tea volt, amelyet a földművesek fogyasztottak a betakarított tealevelek eladása után. Fokozatosan azonban a kukicha előállítása kikristályozódott, és ma ínyenc teaként árulják. Japánban időnként előfordulhat, hogy a teával kapcsolatban az alacsonyrendűség megbélyegzése tapasztalható, de a világ nyugati része már tisztában van az egészségünkre való hatalmas előnyeivel.

Az infúziója friss, zöld színű, és kellemes illatú. A kukicha koffeintartalma alacsony, így tehát a várandós, és szoptató nők, valamint a gyermekek is fogyaszthatják.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Kagoshima Kukicha”