Barion Pixel
 

Tokoname Kyusu

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás

Leírás

A japán kyusu teáskanna tökéletes eszköz a szálas zöld tea főzéséhez. Széles talppal, beépített szűrővel és üreges oldalsó fogantyúval rendelkezik a kiöntéshez. A széles alap lehetővé teszi, hogy a levelek bőségesen kinyíljanak, és ízüket a vízbe engedjék. A szűrő automatikusan kiszitálja a leveleket, az oldalsó fogantyú pedig megkönnyíti a tea kiöntését egy egyszerű csuklófordítással, anélkül, hogy megégetné a kezét.

A tokoname kyusu 2 fő típusa közül választhatunk, és ezek szín szerint vannak lebontva. A színnek nincs sok köze az egyes teáskannák teljesítményéhez, de érdekes, hogyan készülnek.

Vörös kyusu
A vörös kyusu teáskanna oxidálatlan agyagból készül. Csak kétszer kell kiégetni, ezért a fekete tokoname kyusuhoz képest – minden más tényezőt figyelembe véve – olcsóbb. A piros japán kyusu teáskannánk kiválóan alkalmas kezdőknek, mivel szilárd mázzal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy többféle tea elkészítéséhez is használható, anélkül, hogy az ízek zavarnák egymást.

Fekete kyusu
A fekete kyusu teáskanna oxidált agyagból készül, amelyet háromszor égettek ki, így inkább prémium teáskannának számít. Ez a kyusu sokkal világosabb mázzal rendelkezik, így alkalmasabb egy teafajta, például a gyokuro elkészítésére. Ha egyfajta teát készít újra és újra, a teáskanna fűszerezetté válik, és felerősíti a tea sok ízjegyét, majdnem olyan, mint egy serpenyő.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Tokoname Kyusu”