Barion Pixel
 

2024 Shincha Tanegashima Kuritawase

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Shincha Tanegashima Kuritawase egy ízletes tea, amelyet minden év tavaszán szüretelnek először a gyönyörű Tanegashima szigetén.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Eiichi Matsushita 松下栄市 úr szenvedélyes teatermesztő a család 4. generációjában. A tea gőzölése és feldolgozása során ő maga áll a gőzölőgépnél – mint a legtöbb teamester. Shizuoka családja 1909-ben telepedett le Tanegashimában, Banyaminában, és a teatermesztési know-how-t hozta el erre az érintetlen természeti szigetre. Matsushita úr 12 éve a Tanegashima Arasha Factory Association elnöke. Teaföldjei Tanegashima legjobb zöld teaterroirján találhatók.

Eiichi Matsushita úr teafarmja a festői Tanegashima sziget északi részén található, Kagoshima várostól mintegy 115 km-re délre. A meleg szubtrópusi éghajlat és a friss tengeri szellő, amely ásványi anyagokban gazdag és reggeli ködöt biztosít, optimális klímát biztosít a korai Shincha fajták termesztéséhez. A 223 m magasan fekvő teaföld Banyamine legmagasabb pontján található, és Tanegashima legjobb terroirjának számít.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “2024 Shincha Tanegashima Kuritawase”