Barion Pixel
 

2024 Tanegashima Saemidori Shincha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

1. főzet
Ennek a teának jól fejlett füves íze van, enyhe fiatal szénaillattal keverve. Van egy kissé friss és enyhén citrusos íze, de ez elég finom. A tea egy nagyon finom, édes kukorica utóízt is ad, meleg, szárított mézes édességgel. Az umami ebben a teában meglehetősen alacsony, de főleg az utóízben fejlődik ki.

2. főzet
Nagyon hasonló az első felöntéshez, kissé citrusosabb jegyekkel, de még mindig nagyon sima és lágy, és nem túl erős az umami íze.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Eiichi Matsushita 松下栄市 úr szenvedélyes teatermesztő a család 4. generációjában. A tea gőzölése és feldolgozása során ő maga áll a gőzölőgépnél – mint a legtöbb teamester. Shizuoka családja 1909-ben telepedett le Tanegashimában, Banyaminában, és a teatermesztési know-how-t hozta el erre az érintetlen természeti szigetre. Matsushita úr 12 éve a Tanegashima Arasha Factory Association elnöke. Teaföldjei Tanegashima legjobb zöld teaterroirján találhatók.

A teafarm a festői Tanegashima sziget északi részén található, Kagoshima várostól mintegy 115 km-re délre. A meleg szubtrópusi éghajlat és a friss tengeri szellő, amely ásványi anyagokban gazdag és reggeli ködöt biztosít, optimális klímát biztosít a korai Shincha fajták termesztéséhez. A 223 m magasan fekvő teaföld Banyamine legmagasabb pontján található, és Tanegashima legjobb terroirjának számít.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “2024 Tanegashima Saemidori Shincha”