Barion Pixel
 

Asamiya Sayamamidori Matcha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

Az Asamiya Sayamamidori Matcha egy ritka prémium matcha tea, amelyet Japán egyik legrégebbi teatermesztő vidékén, a Biwa-tó mentén termesztenek.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Ezt a teát Takatomo Katagi készítette aprólékosan, aki az üzletet apjától örökölte. Apja a biogazdálkodás úttörője volt Japánban, már az 1970-es években peszticid- és műtrágyamentes teatermesztést folytatott. A rovarproblémák rovarirtó szerek használata nélkül történő kezelése érdekében a gazdák ügyesen vonzották a pókokat, méheket és imádkozó sáskákat a földekre, egészségesebb ökoszisztémát teremtve. A gyomnövények gyomirtó szerek nélkül történő gyomirtása érdekében szorgalmasan, kézzel tépkedték a gyomokat. Rendíthetetlen erőfeszítéseiknek köszönhetően sikerült olyan teanövényeket termeszteniük, amelyek még erősebbek és élénkebbek voltak, mint valaha.

Ez a tea a Katagi Kouka En-től származik, egy hét generáción átívelő, gazdag múltra visszatekintő családi teaüzlettől a japán Shigából. A teaföld Japán középső részén, a festői Biwa-tó, Japán legnagyobb tavának közelében található. Az 1970-es évek óta a teát növényvédő szerek és szintetikus műtrágyák használata nélkül termesztik. Ehelyett lehullott leveleket és természetes talajt használnak szerves trágyaként, ami fenntarthatóbb és környezetbarátabb termesztési környezetet teremt a teanövények számára.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Asamiya Sayamamidori Matcha”