- Leírás
- További információk
- Íze
- Összetevők
- Elkészítése
Leírás
Származási hely: EU
Íz: Édes, fűszeres
BIO
Egy teaital, ami azonnal kéznél van! A Chai Latte BIO organikusan termesztett összetevők és tej keveréke, így csak forró vízben kell felforralni. Íze a klasszikus masalához hasonló, édes és fűszeres. Felmelegít, jó közérzetet ad és megnyugtat. A fekete tea kivonat mellett fahéjat és vaníliát tartalmaz.
A Masala Chai, amely ezt a keveréket ihlette, egy hagyományos indiai ital, amelyet teából, tejből, fűszerekből és édesítőszerből készítenek. A „masala” hindi nyelven fűszerek keverékét jelenti, a „chai” pedig teát. A Masala Chai-t általában tűzhelyen vagy tűz fölött főzik, és forrón szolgálják fel.
Talán minden családnak megvan a maga hagyományos Masala Chai receptje. De az alapvető összetevők megmaradnak: tealevelek, tej, kardamom, fahéj, gyömbér és szegfűszeg. Egyes vidékeken borsot, ánizst vagy édesköményt adnak hozzá. Az ízesítéshez cukrot és mézet használnak.
A tea népszerűsége már régen átlépte India határait, így nem csoda, hogy a nyugati országokban is szívesen fogyasztják. És hogy hasonló keverékek készítésére inspirálódnak belőle. A Chai Latte BIO ezek egyike.
Alapja a bio minőségű fekete tea. Olyan kertből származik, amely nem használ semmilyen iparilag előállított műtrágyát, permetszert vagy kezelést a kínai teafák (Camellia sinensis) termesztéséhez. A fahéjat és a vaníliát ugyanilyen környezetbarát módon termesztették.
A fahéjat általában a trópusi és szubtrópusi területeken (India, Srí Lanka, Indonézia és Kína) a Dél-Ázsiában őshonos fahéjfáról (Cinnamomi) szedik. Belső kérgének erős és édes íze van. Gyakran adják olyan ételekhez, mint a desszertek, kekszek, húsmártások, curryk stb. A fahéj számos bioaktív vegyületet tartalmaz, köztük illóolajokat, tanninokat vagy kumarinokat. A legfontosabb összetevője a fahéjaldehid, amely jellegzetes ízét és illatát adja.
Emlékezzünk röviden a vaníliára, amelynek íze adja a Chai Latte BIO édes jellegét. A vaníliát a vaníliafa (Vanilla) terméséből nyerik, amely az orchideafélék családjába tartozó, Mexikóban őshonos növény. A fűszert a vanílianövény zöld termésének szárításával és erjesztésével állítják elő. Antioxidánsokban, de néhány ásványi anyagban (magnézium, kálium) is gazdag. A vanília leginkább édes desszertekben, parfümökben és számos kozmetikai termékben található meg.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
A Chai Latte BIO nem a megszokott tea. Ez egy finom por, amelyet forró vízbe vagy tejbe kell keverni. Íze édesnek, kellemesen fűszeresnek mondható. Elsősorban fahéjat és vaníliát érezhetünk benne.
Összetevők
Elkészítése
A Chai Latte BIO-t keverje el forró vízben vagy tejben 1 teáskanál 1,5-2 dl folyadékhoz 1 teáskanál arányban.
Hagyja kihűlni kellemes hőmérsékletűre, és kortyolgassa el.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.