Barion Pixel
 

Hojicha Powder

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A hojicha por nagyszerű módja annak, hogy a finom pörkölt tea ízét mindenféle alkotásba, például hojicha lattéba, hojicha desszertekbe és hojicha rágcsálnivalókba belevigyük. A Hojicha por hasonló a matchához, de pörkölt levelekből őrlik, így sokkal melegebb kávé, karamell és csokoládé ízeket kap.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Ki készíti a hojicha port?

Ezt a hojicha port a Yame-ban található Oishi Chaenben élő gazdák egy tehetséges csoportja állítja elő. Az Oishi teagyárat az Oishi család alapította először még 1940-ben, és azóta is a család tulajdonában van, a vállalatot jelenleg Goji Oishi úr vezeti.

Az Oishi Chaen igyekszik folytatni a kiváló minőségű yamei teák büszke hagyományát, és ez alól a hojicha tejpor sem kivétel. Miután megkóstoltunk számos mintát, amelyeket Japán-szerte a gazdáktól küldtek be, az Oishi úr által hozzánk küldött minta a legjobb hojicha por, amelyet eddig próbáltunk.

Hol állítják elő a hojicha port?

A hojicha teapor termesztése és előállítása Yame-ban történik, a japán teatermesztés egyik leghíresebb régiójában. Yame egy kis régió Dél-Japán Fukuoka prefektúrájában. Leginkább az ország legjobb gyokurojának előállításáról ismert, de ahogyan azt az Oishi hojicha zöldtea porából láthattuk, a régió a legjobb hojicha por előállítására is képes.

Japán déli része enyhe, szubtrópusi éghajlat, bőséges csapadék és gazdag vulkanikus talajok jellemzik, ami tökéletes helyszínt biztosít az ízletes japán zöld teák termesztéséhez.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Hojicha Powder”