Barion Pixel
 

Huang Jin Ya (50g)

3.900 Ft

Csak 1 maradt készleten

  • Leírás
  • További információk
  • Elkészítése

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Anji
Íze: Friss
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Ez a tea a névadó Anji régióból származik, amely Zhejiang tartomány északi részén fekszik. A tea csak akkor nyeri el egyedülálló aranyszínű levélszínét, ha a teacserjék lassan nőnek a magas hegyekben, és elegendő napfényben nőnek. A Golden Bud a fényérzékeny, sárga változatú zöld tea új fajtája. Ritkasága, nehéz termesztése, valamint magas kezelési és fenntartási költségei miatt az iparág a „tea pandája” néven emlegette.

Sokan azt hiszik, hogy sárga tea, de valójában nem az. A zöld tea eljárása szerint készül, tehát a zöld tea kategóriájába tartozik. A Golden Bud nemcsak zöld tea, hanem a zöld teák között is kiváló minőségű tea. A neve ellenére ez valójában zöld tea. A friss tealevelekről mindenkinek zöld a benyomása. Az Anji Golden Bud azért kapta a nevét, mert a levelek egész évben sárgák, a tea élénksárga, a leves pedig élénksárga. Ez egy ritka faj, az albínó tea csíraplazmaforrás és az egyetlen termesztett sárga változatú teafajta.

A neve azt tükrözi, hogy ennek az Anji fajtának a legkiválóbb, zsenge, aranyló rügyű leveleiből készül, amelyeket korán szednek, mielőtt a hőmérséklet annyira megemelkedne, hogy elveszítenék ezt az élénk aranyat. A Golden Sprout mezőin állva olyan érzés, mintha valaki szövegkiemelővel ecsetelte volna a teabokrok tetejét.

A levelek hosszúak, keskenyek és elegánsak, és úgy nyílnak ki, hogy tollasnak és könnyűnek tűnjenek. A fajta összehajtogatott leveleiben keressük a sárga szín árnyalatát. Ez a tétel tavasszal szüretelt rügyekből készült. Szüreti időszaka rövid, és a jó tételek száma korlátozott.

Egyszerűen nem lehet levenni a szemünket erről a lenyűgöző csészeszínről, nem is beszélve az aromáról, amely egyetlen más teában sem található meg – sima, diós, édes és friss. Ez a finom, ritka tea gazdag egészségjavító teaninban, és üdítően finom ízt kínál. Ez a tea friss bogyós gyümölcsöket, tavaszi virágillatot és tiszta, élénk citromsárga főzetet kínál. Egy csésze több mélységű édes eper, zöld alma és orchidea jegyekkel, hosszan tartó édes szájízzel.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Elkészítése

Ezt a teát a legjobb 80°C-on kb. 2 percig főzni ízlés szerint, és többször is fel lehet önteni. Finom jellege miatt jó minőségű forrásvizet ajánlunk, hogy a legjobbat hozza ki ebből a teából.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Huang Jin Ya (50g)”