- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
Leírás
Származási hely: Japán
Vidék: Kagosima
Íz: Mogyorós
Gyerekek számára: 10 éves kortól
Ne féljen a kísérletektől, értékelje a mesterség igazi művészetét, és adjon új élményt a világnak. Ez valószínűleg röviden leírja azt a kihívást, amellyel a japán teamesterek szembesültek, amikor egy rendkívüli és finom fekete tea elkészítése mellett döntöttek. A zöld teákról híres ország új vizekre evezett, és el kell mondanunk, hogy a bio minőségű Black Benifukival valóban megütötte a főnyereményt.
Japán a legjobb zöld teák igazi otthona. Végül is a teljes teatermelésük 99% -ban belőlük áll. Az igazi kincs azonban a hiányzó egy százalékban rejtőzhet. És ez egyértelműen a Japan Black Benifuki BIO. A japán gyártók nem tudtak nem észrevenni a fekete teák világszerte növekvő népszerűségét, és úgy döntöttek, hogy reagálnak.
1965-ben kétféle teafát kombináltak – a kínai (sinensis) és az Assamica (assamica). Konkrétan Darjeeling és Srí Lanka fajtáinak keresztezését választották, amelyek egyet jelentenek az első osztályú fekete teákkal. A benifukit több éves finomítás utána 1993-ban regisztrálták, és azóta boldoggá teszi a teaültetvények tulajdonosait. Nagyon ellenálló a kártevőkkel és a hőmérséklet-ingadozásokkal szemben, levelei pedig finom ízt és gazdag aromát kölcsönöznek a teának. A neve lefordítható “vörös vagyonnak és becsületnek”. Jóllehet Japán-szerte elterjedt, leggyakrabban Kyusu déli részén található Kagoshima prefektúrában.
Itt a természeti adottságoknak köszönhetően, amelyeket a Sakurajima vulkán által vezetett aktív vulkánok erősen befolyásolnak, lehetőség van a teafák organikus termesztésére, felesleges emberi beavatkozás és vegyi műtrágyák nélkül. A teanövények így minden tápanyagot az ásványi anyagokban gazdag földből vesznek fel, ami az így nyert tea rendkívül teljes ízében és aromájában tükröződik.
A benifuki fajta levelei nagyok és szilárdak. Betakarítás után körülbelül fél napig pihentetik őket, majd hengerelik. Az erjesztés általában fokozatos, a leveleket legalább három hónapig sötétben, szabályozott páratartalmú és hőmérsékletű tartályokban tárolják. A Japan Black Benifuki BIO olyan rendkívüli bizonyíték, hogy a szorgalom, a tapasztalat és a kézműves szeretet megérdemelten koronázza meg az abszolút sikert, amelyet minden csészébn élvezhet.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
Az infúzió gyönyörű és gazdag vöröses színű, aranyszínű visszaverődések áradásával. Az íze hihetetlenül intenzív, különféle diófélékkel és szőlővel, a végén érett szilva visszhangja végtelen édességgel aláhúzva.
Elkészítése
- A Japan Benifuki -t öntse le 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában. Teáskannában történő teakészítéshez adjon hozzá 1 teáskanállal többet.
- Öntsön 100 °C-os vizet a Japán Benifukira.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében),majd szűrje le.
- A Japan Benifuki 3 alkalommal felönthető.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.