- Leírás
- További információk
- Íze
- Elkészítése
- Hatása
Leírás
Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édeskés, virágos
Gyerekek számára: 12 éves kortól
Sötétzöld levelekkel, nagy mennyiségű hajtással, friss ízzel és jázminos aromával rendelkezik. Ki ez? A következő gyönyörű tea a Fuian tartományból, az elegáns magashegységű Jasmin Snow Buds. Könnyedén betekeredett ezüst és zöld rügyekkel, nagyon sima ízzel és virág illattal.
Délkelet-Kína Fujian tartománya a világ egyik vezető zöld tea termelői közé tartozik. Az úgynevezett illatosított teákat a gazdálkodók a régmúlt idők óta termelik. A népszerűségük a világban egyáltalán nem csökkent – a jó minőségű jázmin teák folyamatosan magasan értékelést kapnak a piacokon. Általában a Mo-li (jázmin) névvel jelölik. A jázminos zöld tea előállítása igényes és viszonylag hosszú folyamat. A kínai teacserjék (Camellia sinensis) leveleit és bimbóit tavasszal, márciustól-áprilisig gyűjtik össze. A teát a jázmin rügyeivel ízesítik, amelyek azonban ebben az időszakban még nem virágzanak. Ezért a zöld tea csak részben van feldolgozva és “vár” egy különleges helyiségben, amíg a jázmin elkezd virágozni. Egész nyárig kell a zöld teának várnia ezekre az illatos virágokra. A jázmin
virágait még zárt bimbókban gyűjtik össze, este keverik őket össze a zöld teával, és meleg szobában tárolják. Az éjszaka folyamán a jázmin kinyílik és átadja a teának az illatát. Az átlagos jázmin teát háromszor egymás után illatosítják, a legszelektívebb és a legdrágább teát akár nyolcszor is.
Ezután a jázmin virágainak a kiválogatása következik. Ezt általában ventilátorokkal végzik, melyek segítségével kifújják a könnyű virágokat a zöld teából. Az így előállított jázmin teát szárítják, válogatják és csomagolják. A jázmin teát ajánljuk zhongban elkészíteni. Miután a fedelét leemelték, élvezni fogják a tea egyedi illatát.
További információk
Mennyiség | 50 g, 100 g |
---|
Íze
A Jasmine Snow Buds halványsárga, egészen okkersárga infúziót ad. Az íze kivételesen finom, vajas, kerek. A fanyarságát gyönyörűen kiegészíti az édessége, amelyet a jázmin gazdag illata koronázza meg. Bárki, aki a jeges teák kedvelője, a Jasmine Snow Buds-ból könnyedén elkészítheti a kiváló, frissítő nyári italát.
Elkészítése
- Öntse le a teát 70-80 ° C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
- Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
- Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.
Hatása
Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.
Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:
- Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
- Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
- Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
- Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
- Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
- Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
- A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
- Segít az arthritisben szenvedőknek
Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.
Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.
A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.
Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.
A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.
Hozzászólások
Még nincs hozzászólás.