Barion Pixel
 

Kuki Hojicha

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Kuki Hojicha egy ízletesen sötét pörkölt szárú tea, amelyet Issin úr Takachihóban készít. Serpenyőben pörkölték, így csokoládé és kávé jegyeket kap.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Nevéhez hűen a mi kuki hojichánkat Issin úr, egy Takachiho nevű, a Miyazaki prefektúrában található festői faluban élő, nagyra becsült gazda ügyes kezei készítik. A Kamairicha és a Hojicha pörkölésében szerzett egyedülálló szakértelemmel Issin úr tökéletesítette a kávé, karamell és csokoládé jellegzetesen meleg ízjegyeivel rendelkező teák készítésének művészetét, ami megkülönbözteti őket a legtöbb japán zöld teában megtalálható tipikus növényi és füves ízektől.

Ezt a kuki hojichát a dél-japániai Miyazaki prefektúra hegyvidéki régiójában, szeretettel készítik. A dús vulkanikus talajáról és enyhe szubtrópusi éghajlatáról híres Miyazaki ideális környezetet biztosít a teatermesztéshez. A teraszos teaföldek, amelyek festői látványt nyújtanak, a hagyományos módszerekről tanúskodnak, amelyeket az Issin úrhoz hasonló gazdák még mindig nagyra tartanak, akik a tea termesztését ezen a régi időkre visszanyúló módon választják, annak ellenére, hogy a modern időkben ez kevésbé elterjedt.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Kuki Hojicha”