Barion Pixel
 

Matcha Genmaicha Shizuoka

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Matcha Genmaicha Shizuoka zöld tea egy egyedülálló zöld tea, amely a matcha por, a tealevelek és a pörkölt rizs kombinálásával készült, nagyszerű ízt eredményezve.

Mi a különbség?

Előfordulhat, hogy a matcha genmaicha és a hagyományos genmaicha között kell döntenie. Ha a genmaicha matchával készül, akkor sokkal több zöld tea íze lesz, ami ellensúlyozza a pirított rizs ízét. A normál genmaicha egyik panasza, hogy nem eléggé hasonlít a zöld tea ízére, és helyette csak a pirított rizs ízét kapjuk.

A matcha genmaicha tökéletes megoldás erre a problémára, hiszen rengeteg klasszikus zöld tea ízt ad. Emellett élénk jáde-zöld színt és nagyobb energiabombát is észrevehetsz ezzel a teával. Mivel ez a genmaicha matcha porral készült, a normál genmaicha teához képest sokkal magasabb koffeintartalommal fog rendelkezni. Attól függően, hogy mire vágysz, ez lehet a tökéletes tea a délutáni fogyasztáshoz!

Származása

A termelőről és a termelés helye

Honnan származik a Gyokuro Genmaicha?

A matcha genmaichát Shizuokában, Japán legnagyobb teatermesztő vidékén termesztik. Shizuoka mindössze néhány száz mérföldre fekszik Tokiótól, és változatos tájjal rendelkezik, sík vidékekkel és kisebb hegyekkel egyaránt. Talán leginkább a Fuji hegy ikonikus látványáról ismert, és az olyan teákat, mint a genmaicha barna rizsből készült zöld tea matchával, ettől az ikonikus csúcstól nem messze termesztik.

Ezt a matcha genmaicha zöld teát egy kis ültetvényen termesztették Shizuoka hegyeiben. Mivel a teanövények ezekbe a dombokba ágyazódnak, egész nap részleges árnyékot kapnak, ami javíthatja a zöld tea ízét. Ennek oka, hogy amikor a teanövényt közvetlen napfény éri, több katechint kezd termelni, amelyek a tea keserű ízét adják. Bármikor, amikor a teanövényt elzárják a napfénytől, akár közvetlenül, akár közvetve, az csökkenti a katechinek mennyiségét a levelekben.

Ki készíti a Gyokuro Genmaichát?

A matcha genmaicha teát a zenkoueni gazdák készítik. Abban a kiváltságban volt részünk, hogy találkozhattunk a zenkoueni gazdákkal, és leülhettünk velük néhány csésze teára. Különösen a genmaicha tett jó benyomást ránk, mivel kellemes egyensúlyt teremtett a rizs diós ízei és a levelek édes növényi ízei között.

Körbejártuk Zenkouen létesítményét is, és megnézhettük néhány szerves trágyáját. A gazdák kagylók, szerves anyagok és faszén keverékét használják a növények táplálására, növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül. Fontos, hogy ne csak a tea számára teremtsenek egészséges környezetet, hanem más állatok számára is.

Amikor először érkeztünk a teaföldekre, megzavartunk 2 legelésző szerájt a vacsorájuk közepén. A teaföldek között növekvő növényzetből lakmároztak, és jó jel volt látni, hogy a teán kívül más növények is nőhetnek a mezőn.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a “peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Matcha Genmaicha Shizuoka”