Ogasa Sencha (50g)

3.300 Ft

Készleten

  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Ogasa-ban zöldteát, aloet és áfonyát szüretelnek. Érdekes kombináció a japán városhoz, nem gondolja? Mi onnan szállítjuk a legjobb minőségű Sencha-t. Még mielőtt a sötétzöld tűlevelek a csészéjébe kerülnének, több tíz kézen keresztül átmennek.  Emlékezzen a munkások, földművesek, csomagolók, eladók és szállítók munkájára. A japán Sencha Ogasa becsületes emberek munkájának és a létfontosságú természet történetét meséli.

Sencha egyszerűen egy japán klasszikus. Az íze attól függ, hogy hol termesztik a teacserjéket, és a tealevelek betakarítási idejétől. Az első betakarításból származó tealevelekből készített teát tartják a legfinomabbaknak. A Prefektura Shizuoka eredetileg 1868-ban három korábbi Totomi, Suruga és Izu régiókból jött létre. Ez egy hosszúkás terület a Csendes-óceán partja mentén, amely mélyen a japán hegyekbe húzódik. Keleten a tenger határolja, északon a szent Fuji-hegység. A Shizuoka területének 11% -át természeti parkok fedik.

A teakertek olyan kisebb családi vállalkozásokhoz tartoznak, amelyek példás ellátással gondoskodnak róluk. A Senchi betakarítása tipikusan kora reggel történik, azután a tealevelekkel teli kosarakat a lehető leggyorsabban el kell szállítani további feldolgozásra. A feldolgozó üzemekben hagyják a zöld tealeveleket elhervadni, a hervadásukat követően többször, röviden, de intenzíven meggőzölik. Ez megakadályozza az enzimek oxidációját és bezárja az értékes anyagokat a tea belsejében. Végül a leveleket lapos speciális tű alakba sodorják, szárítják, válogatják és csomagolják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

Ezt a teát finom íz jellemzi, amely egyben teljes, édes és a végén pikáns. A minőségi japán Senchára jellemző a tipikusan virágos illata, és a nagyon frissítő hatásai.

Elkészítése

  • A zöld teát öntse le 70-80 °C-os vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányban.
  • Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  • Áztatási idő 3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

Tudja, mi az a kék zóna? Azok a területek a világon, ahol a helyi lakosok átlagéletkor felett élnek. És ha érdekelné minek köszönhető mindez, Japánban biztos azt a választ kapná, hogy a zöld tea rendszeres kortyolgatásának köszönhető.

Nincs is min csodálkoznunk, mivel a zöld tea rengeteg hasznos anyagot tartalmaz:

  • Valóban, nagyszámú polifenolt tartalmaz, amely gyulladáscsökkentő, és a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik
  • Elősegíti az agyi aktivitást, és a fontos kognitív funkciókat, a memória, és a koncentrációs képességgel az élen
  • Megkönnyíti a zsírégetést, és javítja a fizikai aktivitást
  • Az antioxidánsok gazdag forrása, méregteleníti a testet
  • Csökkenti a demencia kialakulásának a kockázatát
  • Megsemmisíti a szájban lévő baktériumokat, harcol a fogszuvasodással, és a lepedék kialakulásával
  • Kiegyensúlyozza a vércukorszintet
  • A szívproblémák kialakulásának a megelőzésére ajánlott
  • Segít az arthritisben szenvedőknek

Azt mondják a zöld teáról, hogy a bolygónk legegészségesebb itala. A zöld tea egy régi kínai teacserjéből származik. Kínából származó történelmi feljegyzések 5000 évre visszamenőleg írnak róla. Azonban a komplex feldolgozási folyamata, és megőrzése miatt kezdetben luxuscikknek számított. Szerencsére a feldolgozási technológiája felfejlődött, és a zöld tea fokozatosan elterjedt az összes társadalmi rétegbe, és a világ többi részére is.

Évente körülbelül két és fél millió tonna teát gyártanak, ennek az egyötöde zöld tea. A legnépszerűbb változata a sencha, de a matcha, vagy a gyokuro is egyre népszerűbbé válik. A zöld tea változatai mindig egy növényből származnak, de a jellegüket a termesztési régiójuk, a tengerszint feletti magasság, a talaj minősége, de a betakarítás módja is meghatározza. Például, a kézzel betakarított levelekből készült főzet íze édesebb.

A zöld teát nem erjesztik. A leveleket a betakarításuk után hőkezelik, így a levelek színe megmarad, és azok értékes anyagai a tealevek belsejében maradnak.

Kína, és Japán a tealevelek termesztésének, és az utókezelésének a szakemberei. A híres gyártók közé tartozik természetesen India, és Ceylon. A tea szerelmeseit gyakran a kedvenc italuk preferált országa szerint osztják meg.

A zöld tea minden változatának sajátos íze van. Mivel a zöld teának magas a tein tartalma, terhes és szoptató nőknek, vesebetegségben, és a májbetegségben szenvedő betegek számára a fogyasztása csak orvosi konzultáció után ajánlott.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Ogasa Sencha (50g)”