Ogasa Sencha (50g)

2.790 Ft

Készleten

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Shizouka
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Ogasa-ban zöldteát, aloet és áfonyát szüretelnek. Érdekes kombináció a japán városhoz, nem gondolja? Mi onnan szállítjuk a legjobb minőségű Sencha-t. Még mielőtt a sötétzöld tűlevelek a csészéjébe kerülnének, több tíz kézen keresztül átmennek.  Emlékezzen a munkások, földművesek, csomagolók, eladók és szállítók munkájára. A japán Sencha Ogasa becsületes emberek munkájának és a létfontosságú természet történetét meséli.

Sencha egyszerűen egy japán klasszikus. Az íze attól függ, hogy hol termesztik a teacserjéket, és a tealevelek betakarítási idejétől. Az első betakarításból származó tealevelekből készített teát tartják a legfinomabbaknak. A Prefektura Shizuoka eredetileg 1868-ban három korábbi Totomi, Suruga és Izu régiókból jött létre. Ez egy hosszúkás terület a Csendes-óceán partja mentén, amely mélyen a japán hegyekbe húzódik. Keleten a tenger határolja, északon a szent Fuji-hegység. A Shizuoka területének 11% -át természeti parkok fedik.

A teakertek olyan kisebb családi vállalkozásokhoz tartoznak, amelyek példás ellátással gondoskodnak róluk. A Senchi betakarítása tipikusan kora reggel történik, azután a tealevelekkel teli kosarakat a lehető leggyorsabban el kell szállítani további feldolgozásra. A feldolgozó üzemekben hagyják a zöld tealeveleket elhervadni, a hervadásukat követően többször, röviden, de intenzíven meggőzölik. Ez megakadályozza az enzimek oxidációját és bezárja az értékes anyagokat a tea belsejében. Végül a leveleket lapos speciális tű alakba sodorják, szárítják, válogatják és csomagolják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Ogasa Sencha (50g)”