Barion Pixel
 

Sencha Okumidori Green Tea

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Henta Okumidori zöld tea egy klasszikus sencha, amelyet Henta úr állít elő Kirishimában. Mivel ez egy okumidori tea, lágy ízprofillal rendelkezik.

Származása

A termelőről és a termelés helye

A Henta okumidori zöld teát a tehetséges farmer, Henta úr termeszti a japán Kirishimában. A vele való első találkozásunk során Henta úr rengeteg tudást osztott meg velünk a különböző teanövények árnyalatairól.

Ami a legjobban lenyűgözött bennünket, az az volt, hogy mennyire jól ismeri a különböző teafajtákat, amelyek mindegyike más-más ízzel és növekedési mintával rendelkezik.

Annak ellenére, hogy a zöld teát egy kis területen termeszti, Henta úrnak sikerül összesen 8 különböző teanövényfajtát termesztenie. Szaktudását a különböző fajták keverésében fejlesztette ki, hogy egyedi zöldtea-keverékeiben mindegyikből a legjobb tulajdonságokat hozza ki.

A Henta Okumidori zöld tea a Japán déli részén található Kirishima régióból származik. Ellentétben az ország középső részével, ahol a téli időjárás fagyos, Kirishima enyhe szubtrópusi éghajlatnak örvend. Ennek eredményeképpen könnyebben termeszthetők a finomabb teanövényfajták, amelyek olyan összetett és édes zöld teákat adnak, mint ez a fajta.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Sencha Okumidori Green Tea”