Barion Pixel
 

Sencha Shizuoka Yamaga no Sato

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

A Yamaga no Sato a Sato család által készített Shizuoka Sencha, amely mélyen gőzölt shizuoka sencha zöld teaként világos színű és élénk ízű. A Nio Teas egyik legnépszerűbb Senchájává vált gazdag növényi és gyümölcsös ízprofiljának köszönhetően, amely nagyszerűen működik hideg főzetként.

Származása

A termelőről és a termelés helye

A yamaga egy shizuoka sencha zöld tea, ami azt jelenti, hogy Japán legnagyobb teatermesztő vidékén, Shizuokában termesztik. Ez a terület hegyvidéki domborzati adottságokkal rendelkezik, és a shizuokai sencha számos fajtáját, így a yamagát is meredek lejtőkön termesztik, amelyek egész nap részleges árnyékot biztosítanak.

A Satoen termelői, akikkel találkoztunk, büszkén vezettek körbe minket a létesítményeikben. A család 1948 óta termel zöld teát, és ami a leginkább lenyűgözött bennünket, az az volt, hogy a teakészítés minden egyes fázisában nagy figyelmet fordítanak a részletekre.

A helyiségeket, ahol a zöld tea előállítását befejezik, szigorúan ellenőrzik és fertőtlenítik, hogy semmilyen idegen anyag ne kerüljön a teába. A tea korai szűrési folyamata során egy olyan gépet használnak, amely letapogatja az áthaladó tealevelek színét, és kiválogatja azokat a leveleket vagy szárakat, amelyek nem illenek bele ebbe a tökéletesen zöld színpalettába.

Az olyan gazdákkal való együttműködés, akik ennyire törődnek az általuk termelt tea minőségével, nagyban megkönnyíti a munkánkat, mivel minden vásárló tudja, hogy a tea, amit kap, minden alkalommal jó lesz!

A Sencha Shizuoka Yamaga no Sato Shizuokában, Japán legnagyobb teatermesztő vidékén készült. Shizuoka éghajlata kissé hideg a teanövények termesztéséhez, ezért a gazdáknak fáradhatatlanul kell dolgozniuk, hogy a tél folyamán a növények erősek és egészségesek maradjanak.

Ehhez számos ötletes technikát kell alkalmazniuk, például szalmát a teanövények tövébe, hogy szigeteljék a gyökerek hőjét és nedvességét, valamint ventilátorokat, hogy a teanövényeket a fagypont feletti hőmérsékleten tartsák. Azzal, hogy a fagyot távol tartják a teanövényektől, a Satoen-i gazdák minden évben ízletes ízű zöld teát tudnak termelni!

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Sencha Shizuoka Yamaga no Sato”