Barion Pixel
 

White Moon (50g)

3.900 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
  • Leírás
  • További információk
  • Íze
  • Elkészítése
  • Hatása

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Édeskés, gyengéd
Gyerekek számára: 10 éves kortól

A White Moon a fujiani híres ültetvényeiről származik, tea a gyengéd lelkek számára. A titka abban rejlik, hogy a tea levelei fény nélkül voltak szárítva. Az eredmény egy nagyon finom és tiszta ital. A figyelmet éppúgy vonzza, mint a felhőtlen égen lebegő fehér hold. Lenyűgöző. Kóstolja meg, és fogságába esik. Nem mindenki hívhatja meg a fehér holdat közvetlenül a kancsójukba.

A fehér teák szinte kizárólag kínai eredetűek. Noha az ország nem állítja elő őket nagy mennyiségben (a Kínában előállított összes tea kb. egy százalékát teszik ki), mégis világszerte ismertté váltak. “Fehérnek” nem a főzetük színe végett hívják ezeket a teákat, hanem a fiatal, pelyhes levelek ezüstös White Moon színe miatt. A tealeveleket elsősorban kézzel szüretelik, és alapvetően lassan kell szárítani. Továbbá a tealeveleket nem hengerelik fel, nem melegítik fel, mint ahogy a zöld teáknál általában szokás. A White Moon esetében a szárítását fény nélkül végezik. A tea tehát rendkívül finom, és a természetes tulajdonságait sem veszíti el. Fujian tartomány, ahonnan a White Moon teát elhoztuk Önöknek, az egyike a fehér teák termelőinek. A teapiacon kis mennyiségben Nepálból, Indiából, vagy Srí Lankából származó fehér teára is rábukkanhat, de a Fujianból származó fehér tea nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is kitűnik közülük. Több mint 200 éves múltra tekint vissza Kína délkeleti partján fekvő régióban a fehér tea előállítása. A 18. század végén állítottak elő először a fehér teát, közvetlenül a királyi udvar részére. Sok évnek kellett eltelnie, hogy ezt a teagyöngyöt más is megkóstolhassa, mint a buddhista szerzetesek, és a magas rangú emberek. Manapság a fehér teák rendkívül népszerűek nemcsak Kínában, hanem Európában, és Amerikában is. A teát forró, de nem forrásban lévő vízzel kell leönteni, egy adagnyi teát többször is kilúgozhat. A fiatal hajtásoknak azonban kicsit több időre van szükségük, ahhoz, hogy az ízük felszabaduljon. Vigyázzon a tea elkészítésére, a tea megfogja Önt jutalmazni az ízével! És ne felejtse el a teát megfelelően tárolni. Különösen a fehér teák (de a zöld, és a fekete teák is) képesek magukba szívni a szagokat, és a nedvességet a környezetükből. A teát mindig tartsa távol levegőtől, fénytől, és nedvességtől.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A White Moon szálas tea főzetének a színe miután leönti forró vízzel aranysárga színű. Az illata lágy, enyhe. Az íze édes, kellemes, magával ragadó. Mélyebben érzékeljük a licsit, az édes egzotikus gyümölcsöt.

Elkészítése

  1. Öntse le a teát 70-80 °C vízzel 1 teáskanál 1,5-2 dl arányában.
  2. Teáskannába való készítéskor adjon 1 teáskanállal többet hozzá.
  3. Áztatási idő 2-3 perc (fedett csészében), utána szűrje le.

Hatása

A fehér tea olyan természetes Hamupipőke. Mindig ír a testvéreiről – a zöld és a fekete teáról. A fehérek megmutathatják a világnak, hogy az egyszerűség a szépség.

És nem csak a szépség, hanem egy teljes csésze egészség:

• óriási antioxidáns tároló, fokozza az immunitást,

• hasznos eszköznek tekintik a rák és a szívproblémák megelőzésében,

• javítja a csontok, fogak és ínyek állapotát,

• csökkenti a vérnyomást és megakadályozza a koleszterin tárolását,

• baktériumok és vírusok ellen hat,

• varázslatos hatással van a bőrünkre. Lassítja az idő előtti öregedést, táplálja és eltávolítja a hiányosságokat,

• megszabadít bennünket a duzzadt szemtől és az alattuk lévő táskáktól.

• enyhíti a premenstruális szindrómát,

• segít a fogyásban,

• javítja a hangulatot és megnyugtatja az elmét.

A fehér tea, mint a fekete és a zöld, a kínai tea növényből vagy a Camellie sinensisből származik. Örökzöld növény, állandó lakóhellyel Ázsia területén. Szabadon előfordul Kína és más szomszédos országok déli és délkeleti részén.

A fehér tea sajátossága a tealevelek gyűjtésének és későbbi feldolgozásának módjában rejlik. A legjobb minőség érdekében csak kicsi, fehér pelyhes fiatal leveleket gyűjtik, amelyeket még mielőtt teljesen kinyílnának, és mielőtt a nap elkezdene,rájuk sütni összegyűjtik. Így megőrzik friss színét és ízét. A testvérekkel ellentétben a fehér tea nem megy keresztül fermentáción. A leveleket csak természetes módon hagyják száradni, és így minden hasznos anyagot magukba foglalják.

Az íze inkább hasonlít a zöld típushoz, ám édesebb és kevésbé intenzív. A fehér tea nagyon könnyen felszívja környezetének illatát és ízét, így füstölt változatban is találkozhat vele.

A fehér tea egy szép társ egy könyvhez, vagy pihenjen egy hosszú nap után. Ennek ellenére nem szabad elfelejteni, hogy koffeint tartalmaz (bár nagyon keveset), ezért legyen óvatos a túlzott fogyasztásra, például terhesség alatt.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “White Moon (50g)”