Barion Pixel
 

2024 Shincha (4 csomagos)

A terméket akciós áron tudod megvásárolni a Nio Teas oldalán, az 5ELEMTEAI kuponkóddal, ami automatikusan jóváíródik a kosárban.

További infók és vásárlás

  • Leírás
  • Származása
  • JAS tanúsítvány

Leírás

Tanegashima Kuritawase Shincha
Ennek a teának kellemes fűszernövényes – szénás jegyei vannak, némi virágos jegyekkel vegyítve. Kicsit kényes tea, és vigyázni kell, hogy ne forrázzuk túl, különben túlságosan fanyarrá válhat. Egy perc elég ahhoz, hogy nagyon ízletes teát kapjunk. Az utóízben egy kellemes umami jegy keveredik friss fűvel és citrusos jegyekkel.

Tanegashima Saemidori Shincha
Ennek a teának jól fejlett füves íze van, enyhe fiatal szénás jegyekkel keveredve. Van egy kissé friss és enyhén citrusos íz, de ez elég finom. A tea egy nagyon finom édes kukorica utóízt is ad. Az umami ebben a teában meglehetősen alacsony, de főleg az utóízben fejlődik ki.

Yakushima Yabukita
A Yakushima Yabukita egy nagyon kiegyensúlyozott tea, kellemes édességgel és lágy umamival. Enyhe gabonás és édes kukoricás jegyeket is tartalmaz. A Yabukita teákra jellemző módon enyhe citrusos jegyeket tartalmaz, de nagyon lágy. A tea testes és sűrű, nagyon tisztességes kesudiós jegyekkel.

Yakushima Kuritawase
Ennek a teának kellemes füves-szénás jegyei vannak, némi virágos jegyekkel vegyítve. Ez egy kicsit kényes tea, és vigyázni kell, hogy ne forrázzuk túl, különben túlságosan fanyar lehet. Egy perc elég ahhoz, hogy nagyon ízletes teát kapjunk. Az utóízben egy kellemes umami jegy keveredik friss fűvel és citrusos jegyekkel.

Származása

A termelőről és a termelés helye

Tanegashima
Eiichi Matsushita 松下栄市 úr szenvedélyes teatermesztő a család 4. generációjában. A tea gőzölése és feldolgozása során ő maga áll a gőzölőgépnél – mint a legtöbb teamester. Shizuoka családja 1909-ben telepedett le Tanegashimában, Banyaminában, és a teatermesztési know-how-t hozta el erre az érintetlen természeti szigetre. Matsushita úr 12 éve a Tanegashima Arasha Factory Association elnöke. Teaföldjei Tanegashima legjobb zöld teaterroirján találhatók.

A teafarm a festői Tanegashima sziget északi részén található, Kagoshima várostól mintegy 115 km-re délre. A meleg szubtrópusi éghajlat és a friss tengeri szellő, amely ásványi anyagokban gazdag és reggeli ködöt biztosít, optimális klímát biztosít a korai Shincha fajták termesztéséhez. A 223 m magasan fekvő teaföld Banyamine legmagasabb pontján található, és Tanegashima legjobb terroirjának számít.

Yakushima
Fujiwara-san egy álmot valósított meg saját bio-teakertjeivel, és egyúttal fontos úttörő munkát végzett a bio-termesztés terén a régióban, és megtiszteltetés vele együtt dolgozni!

Az erdős hegyek közepén a Fujiwara család egy kis teakertet kezel, amelyben a Yakushima Shinchát szeretettel, kézzel készítik.

JAS tanúsítvány

A JAS logó, amely a japán mezőgazdasági szabványokat jelenti, megtalálható a Wazuka Tea Nakai Superior és számos más teánkon. Ez a címke garantálja, hogy a termékeket növényvédő szerek és vegyszerek használata nélkül termesztik.

A Nio-nál a kiválasztási folyamat során előnyben részesítjük a növényvédőszerektől és vegyszerektől teljesen mentes teaföldeket. Amikor nagyobb teatermelőkkel dolgozunk együtt, megköveteljük tőlük a JAS-címkét, amelyet csak talajmintavétel és vizsgálat útján lehet megszerezni.

A kisebb teatermelők esetében, akik még nem szerezték meg a minősítést, elfogadjuk a „peszticidmentes” címkét, és igyekszünk lehetőséget kínálni a kistermelőknek anélkül, hogy túl szigorúvá tennénk az átvilágítási folyamatot. Célunk, hogy támogassuk a kivételes teatermelést, miközben fenntartjuk a növényvédőszer-mentes gazdálkodás iránti elkötelezettségünket.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “2024 Shincha (4 csomagos)”