Barion Pixel
 

Formosa Superior (50g)

1.600 Ft

  • Leírás
  • További információk

Leírás

Származási hely: Kína
Vidék: Fujian
Íz: Gyümölcsös, virágos
Gyerekek számára: 12 éves kortól

Az Oolongok általában finom, kivételesen lágy és varázslatosan frissítőek. A Formosa Superior sem kivétel. A hagyományos kínai kertekből származó könnyű tea egész napos ivásra, valamint a pihenés ritka pillanataira alkalmas. Ízében virágot és gyümölcsöt talál, aromája érett őszibarack lágy édességével örvendezteti meg. Kényeztesse magát!

A teakedvelők általában nagyon jól ismerik a kínai Fujian tartományt. A nagyrészt hegyvidéki terület, kiterjedt erdőterülettel, az ország délkeleti partvidékén található, északon és nyugaton ugyanolyan híres Zhejiang és Jiangxi, valamint délen Guangdong tartományok határolják. Keletről a Dél-kínai-tenger vize mossa.

A tea több mint 5000 éve elválaszthatatlan része Fujian-nak. A terület elsősorban ültetvény zöld teát termel, de remek fekete teákat, csodálatos fehér teákat és káprázatos oolongokat is küld a világnak. Éghajlata, tengerszint feletti magassága és ásványi anyagokban gazdag talaja mindent megad a kínai tea (Camellia sinensis) cserjéinek, amelyek a sikeres növekedéshez szükségesek.
Az ololongokat Kínában sárga-zöld vagy félzöld teákként írják le, mivel ezek egyfajta átmenetet jelentenek a zöld és a fekete tea között. Az első említés a 18. század közepéről, a Qing-dinasztia felől származik. Az oolong szó maga a fekete sárkányt jelenti.

Ahogy az oolongok sajátos íze egyedi, ugyanúgy az előállításuk is. Amint a munkások leszedik a bokrokról a leveleket, hagyják rövid ideig száradni közvetlen napsütésben. Aztán beteszik a ruhákba, és óvatosan megrázzák őket, hogy összetörjék a szerkezetük. Ezt követi a “pihenés” és egy új rázás. Ezt a zöldrázásnak nevezett folyamatot többször meg kell ismételni. Amíg az erjedés pontosan nem éri el azt a fokot (százalékot), amelyet el akarunk érni. Az ololongok 20% alatt, 20% felett, 40 körül és 50-70% között erjednek. Végül természetesen a leveleket fel kell melegíteni, hogy az erjedés befejeződjön, lehűljön, feltekeik és megszárítják.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Formosa Superior (50g)”