Barion Pixel
 

Japan Kagoshima Bio Kukicha (50g)

6.100 Ft

Elfogyott

Kedvencekhez adás
Kedvencekhez adás
 • Leírás
 • További információk
 • Íze
 • Elkészítése
 • Hatása

Leírás

Származási hely: Japán
Vidék: Kagoshima
Íz: Virágos
Gyerekek számára: 4 éves kortól

Azt mondják: “Nápoly látni és meghalni”. Mi egy kicsit módosítottunk rajta mi úgy gondoljuk, hogy „nézze meg Japán Nápolyát, és igyon egy teát”. Pontosan így nevezik a japán zöld tea szerelmeseinek a paradicsomát, a Kagoshima prefektúrát. A helyi kukicha közismert, és ha ráadásul a kis termelők ökológiai ültetvényeiből származik, akkor tökéletes ízű, igazi ritkasága vár Önre.

A Kyushu szigeten található japán Kagoshima régió meleg klímája ideális feltételeket kínál a tea termesztéséhez. Ezenkívül a mai napig is aktív Sakurajima vulkán, amely a helyi tea-ligetekre néz, elegendő tápanyagot szolgáltat a talajnak, ezáltal a tealevelek ízletesebbek. És nem csak a tealevelek.

A Kukicha tea a leveleken kívül “csak” szárakat, ereket, és gallyakat tartalmaz, amelyek első pillantásra nem tűnnek csábítónak, ám a belőlük kapott infúzió finom íze meg fogja lepni, amely a finomságát a magas L-teanin tartalmának köszönheti. Csak a növények ezen részei tartalmazzák ilyen bőségesen az L-teanint, mivel a levelek a fotoszintézis során elveszítik ezt a vegyületet.

Kiotóban “vadliba” -nak is hívják a teát, mivel a teacserjék ágain megszoknak pihenni a vándorló madarak, de Japán más részein gallyas teának is hívják. A legmagasabb minőségű kukicha ugyanazon teacserjéből származik, mint a gyokura, de szorosan mögötte sencha, és matcha áll.

Amint az a felkelő nap földjén már szokás, a kukicha is árnyékoláson megy keresztül. A speciális hálók biztosítják, hogy a nap sugarainak csak az 50% -a érje el a teacserjéket, ezzel olyan körülményeket teremtenek, mint amelyben ezen fák vadfajtái nőnek.

A Kagoshima prefektúra kisüzemi termelői teljes mértékben kihasználják a természet által kínált lehetőségeket. Ezért is a biogazdálkodás elvei szerint termesztik a teacserjéket, a tealeveleket kézzel gyűjtik be, és dolgozzák fel, amely tudás generációról generációra öröklődik. A Japánban a Kukicha bio tea nagy részét a tealevelek erezetei alkotják, ami nemcsak valódi ritkasággá teszi ezt a teát, hanem jelentősen befolyásolja a teljes ízét is. A Japán Kukicha bio teának alacsony a tein tartalma, így nyugodtan fogyasztható a nap bármely szakaszában, nem kell tartania az álmatlanságtól az elfogyasztása után. A friss, édes íznek köszönhetően, enyhe pikánsággal meleg, és hidegen is fogyasztható, igazán nehéz megmondani, melyik variánsa a finomabb.

További információk

Mennyiség

50 g, 100 g

Íze

A tea főzete jellegzetesen friss, zöldessárga színű, melynek az íze gyógynövényes, és édes, kissé fűszeres befejezéssel.

Elkészítése

 • Első infúzió – Öntse le a Kukicha-t  90 ° C hőmérsékletű vízzel 3 g / 115 ml víz arányban. Hagyja 1 percig az infúzióban (fedett csésze), majd szűrje le.
 • Második infúzió – a víz hőmérséklete 95 ° C,  áztatási idő 1 perc.
 • Harmadik infúzió – a víz hőmérséklete 95 ° C, áztatási idő 2 perc.

Hatása

Beszórta a kikuchat a teaszűrőjébe, de valami mégis hiányzik? Hol vannak a levelek, hol vannak virágok, vagy legalább a szárított gyümölcsök? De ebből a növényből készült teának a szárított formája épp ezektől mentes.

Kérjük, ismerkedjenek meg az ágteával:

 • méregteleníti a testet, és fokozza az immunitást
 • hat a stresszt, és a szorongás ellen
 • harcol a szájfertőzések ellen
 • megkönnyíti a súlycsökkentést
 • erősíti a csontokat
 • egyensúlyba hozza a vércukorszintet
 • megtisztítja, és táplálja a bőrt
 • ajánlott a rák, és a szívproblémák megelőzésének a részeként
 • támogatja a kognitív funkciókat, elsősorban a memóriát és a koncentrációt

A kukicha, vagy a mezőgazdászok teája tipikus japán specialitás. A kínai teacserje apróra vágott, szárított szárait, és ágait tartalmazza. Ezért ugyanolyan növényi eredetű, mint a klasszikus teák. Az erjedésük a zöld tea szintjén zajlik, de az így kapott íz inkább diós, és virágos. A gally teáról való valószínűleges legrégebbi említés az Uji környékéből származik, a híres Kiotó város közeléből. Ez egy eredetileg „maradék” tea volt, amelyet a földművesek fogyasztottak a betakarított tealevelek eladása után. Fokozatosan azonban a kukicha előállítása kikristályozódott, és ma ínyenc teaként árulják. Japánban időnként előfordulhat, hogy a teával kapcsolatban az alacsonyrendűség megbélyegzése tapasztalható, de a világ nyugati része már tisztában van az egészségünkre való hatalmas előnyeivel.

Az infúziója friss, zöld színű, és kellemes illatú. A kukicha koffeintartalma alacsony, így tehát a várandós, és szoptató nők, valamint a gyermekek is fogyaszthatják.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás.

Legyél az első, aki hozzászól “Japan Kagoshima Bio Kukicha (50g)”